Δημοσιεύσεις

Αρθρα της εταιρεία μας

logo image

Δημοσιεύσεις

20/06/2017
Αναμένοντας τις 850 μονάδες....

Η έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας βρίσκει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 800 μονάδες. Με το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών,

Περισσότερα...
12/06/2017
Εβδομάδα πλούσια σε γεγονότα

Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκινάει σταθεροποιητικά. Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Περισσότερα...
30/05/2017
Καταλύτης το αποτέλεσμα της λύσης για το ελληνικό χρέος

Σε αρνητικό έδαφος κυμάνθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, με τις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο να οδηγούν τις αποτιμήσεις τους χαμηλότερα εξαιτίας του reverse split που θα συζητηθεί στην τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας Πειραιώς.

Περισσότερα...
22/05/2017
Διίστανται οι απόψεις για την προοπτική συμφωνίας στο Eurogroup

Αμφιταλαντεύτηκε αρκετές φορές μέσα στη συνεδρίαση η αγορά, με τις εναλλαγές προσήμων να αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της. Χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το σημερινό Eurogroup, οι εκτιμήσεις διίστανται για το αν θα υπάρξει συνολική συμφωνία.

Περισσότερα...
16/05/2017
Κατοχύρωσης κερδών συνέχεια και στάση αναμονής

Κατοχύρωσης κερδών συνέχεια με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής και να περιμένει σήμα από το σημερινό EWG για το τι μέλλει γενέσθαι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Περισσότερα...
09/05/2017
Η συμφωνία φέρνει μια νότα αισιοδοξίας

Με την αγορά, ενδοσυνεδριακά, να προχωρεί σε επιμέρους διορθώσεις, τελικά ο Γενικός Δείκτης για 10η συνεχή φορά κλείνει σε θετικό έδαφος.

Περισσότερα...
24/04/2017
Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά την πρωτιά Μαρκόν στον α' γύρο

Με ράλι ανακούφισης υποδέχτηκαν οι αγορές την πρωτιά Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Περισσότερα...
04/04/2017
Αναποφάσιστη εν όψει εξελίξεων η αγορά

Η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου κα η πρώτη του δεύτερου τριμήνου ξεκινάει με ήπιες απώλειες. Η αγορά παραμένει αναποφάσιστη, αναμένοντας τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

======

Ο τρέχων μήνας σηματοδοτείται από το Eurogroup της 7ης του μηνός στην Μάλτα, με την αγορά όμως να μην καλλιερ...

Περισσότερα...
28/03/2017
Με αναπτερωμένες ελπίδες ενόψει τεχνικής συμφωνίας

Με αναπτερωμένες ελπίδες ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές, βάσει εκτιμήσεων αξιωματούχων, επιχειρούν να προεξοφλήσουν τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 7/4. Επίσης το κλείσιμο του τριμήνου παραπέμπει σε κινήσεις βελτίωσης των αποτιμήσεων, κυρίως στις τράπεζες.

Περισσότερα...
21/03/2017
Σε φάση νευρικής αναμονής

Σε φάση νευρικής αναμονής το ΧΑ, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι για την πορεία της αξιολόγησης και των διαπραγματεύσεων. Ήδη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, η εκλογολογία επανήλθε δριμύτερη,

Περισσότερα...
14/03/2017
"Απέχουν" οι επενδυτές...

Σε στενό εύρος κινήθηκε και σήμερα η αγορά με τους επενδυτές να απέχουν ως αποτέλεσμα της απουσίας κάποιας ουσιαστικής ειδησεογραφίας από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα...
07/03/2017
Η μη πρόοδος φέρνει απώλειες...

Η χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει απώλειες στην εκκίνηση της εβδομάδας, αποτέλεσμα της μη προόδου της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ δανειστών και Αθήνας για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

Περισσότερα...
21/02/2017
Περιορισμένα τα ανοδικά περιθώρια της αγοράς

Οι φήμες για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που αφορά την Ελλάδα, με οικονομικά μάλιστα ανταλλάγματα, αναπτέρωσε τις προσδοκίες των επενδυτών, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να επιχειρεί εκ νέου προσέγγιση των πρόσφατων υψηλών που εντοπίζονται στις 660-670 μονάδες.

Περισσότερα...
14/02/2017
Ανοδικές προσδοκίες στην αγορά

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλων με όλους για το ελληνικό ζήτημα, με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα της αξιολόγησης και την άμεση έλευση των θεσμών στην Αθήνα συντηρεί τις ανοδικές προσδοκίες στην αγορά.

Περισσότερα...
07/02/2017
Η αγορά ανησυχεί για τις εξελίξεις

Η αγορά ανησυχεί για τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Περισσότερα...
31/01/2017
Το φιάσκο στο τελευταίο Eurogroup γκρέμισε την αγορά

Το φιάσκο στο τελευταίο Eurogroup γκρέμισε την αγορά, που σε 2 συνεδριάσεις κατέγραψε αθροιστικές απώλειες πάνω από 7%. Η αύξηση της πίεσης από πλευράς των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση και η διαφαινόμενη αδυναμία της τελευταίας να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, ερμηνεύεται από τους επενδυτές ως προάγγελος πολιτικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε μνήμες του 2015.

Περισσότερα...
24/01/2017
Εν αναμονή νέων δεδομένων

Η χρηματιστηριακή αγορά ανεμένει τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την συνεδρίαση του EuroWorkingGroup την Πέμπτη 25/1.

Περισσότερα...
17/01/2017
Αναζητώντας στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα

Η εμπλοκή στην αξιολόγηση και οι δηλώσεις Σόιμπλε για νέο πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ έχουν βαρύνει την εικόνα της αγοράς που έχασε την επαφή της με τα υψηλα και αναζητεί στηρίξεις σε χαμηλότερα επίπεδα.

Περισσότερα...
10/01/2017
Παγωμένο και υποτονικό ξεκίνημα

Παγωμένο και υποτονικό το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής. Με τέτοιους χαμηλούς τζίρους και απουσία κάποιας ουσιαστικής είδησης από το μέτωπο της αξιολόγησης η υπέρβαση των 660 μονάδων φαντάζει δύσκολη.

Περισσότερα...
03/01/2017
Τι δείχνει η πρώτη συνεδρίαση του έτους

Η πρώτη συνεδρίαση του έτους βρίσκει την ελληνική χρηματαγορά να κινείται σε ανοδικό ρυθμό. Ο Γενικός Δείκτης συντάσσεται με τους ευρωπαϊκούς δείκτες που καταγράφουν κέρδη το τελευταίο δίμηνο κυριως λογω της υποτίμησης του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ύστερα από την εκλογή Τράμπ στις αμερικάνικες εκλογές.

Περισσότερα...
20/12/2016
Πως αναμένεται να κινηθεί η αγορά μέχρι το κλείσιμο του έτους

Μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Παρασκευής, τη σκυτάλη στη σημερινή συνεδρίαση πήραν οι πωλητές, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 620 μονάδες.

Περισσότερα...
13/12/2016
Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Υποτονικό το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει FED την Τετάρτη και μεγάλης λήξης παραγώγων την Παρασκευή.

Περισσότερα...
05/12/2016
Χρηματιστήριο: Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις εως το τέλος του έτους

Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα. Οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έλαβε χώρα στην Ιταλία γι αυτό και δεν υπήρξαν αναταράξεις στις αγορές.

Περισσότερα...
29/11/2016
Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η διατήρηση των 600 μονάδων

Το ιταλικό δημοψήφισμα αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης οδηγούν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα. Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνίστησε σε απώλειες, οι οποίες εντάθηκαν μετά τις δηλώσεις-απειλές Τσακαλώτου για εκλογές σε περίπτωση που δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και απαιτηθεί από ΔΝΤ-Βερολινο η σύναψη τέταρτου μνημονίου.

Περισσότερα...
21/11/2016
Χρηματιστήριο: Αναμενόμενη η σημερινή αντίδραση

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

H σημερινή κίνηση του Γενικού Δείκτη μετά το ανοδικό ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας ήταν αναμενόμενη , καθώς οι εμπλεκόμενοι προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών στα υψηλά της ημέρας, κλείνοντας το gap που είχε δημιουργηθεί μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία με θέμα το Brexit.

Περισσότερα...
15/11/2016
Χρηματιστήριο: Εγλωβισμένος σε στενό εύρος τιμών ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης, μετά τις αμερικάνικες εκλογές και την επικράτηση του Trump, παραμένει εγκλωβισμένο στα στενό εύρος τιμών 580-590 μονάδων. Κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι η έντονη μεταβλητότητα.

Περισσότερα...
01/11/2016
Χρηματιστήριο: Η αγορά καλείται να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα

Η τελευταία ημέρα του μήνα ξεκίνησε πτωτικά για το Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές στην αρχή της συνεδρίασης εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 584 μονάδες.

Περισσότερα...
25/10/2016
Χρηματιστήριο: Οι καθυστερήσεις ζημιώνουν την αγορά

H πρώτη προσπάθεια προσέγγισης και διάσπασης των 600 μονάδων απέτυχε με συνέπεια να βγουν ρευστοποιήσεις στην αγορά. Με δεδομένο ότι το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές διατηρείται, αφορμή για την αρνητική αυτή αυτονόμηση θα πρέπει να αναζητήσουμε στα εσωτερικά μέτωπα ,

Περισσότερα...
19/10/2016
Χρηματιστήριο: Οι επενδυτές σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκινάει πτωτικά, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Moody's δεν προχώρησε στην αναμενόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι εμπλεκόμενοι επενδυτές σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους εν αναμονή της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές.

Περισσότερα...