Παγωμένο και υποτονικό ξεκίνημα

Παγωμένο και υποτονικό το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής. Με τέτοιους χαμηλούς τζίρους και απουσία κάποιας ουσιαστικής είδησης από το μέτωπο της αξιολόγησης η υπέρβαση των 660 μονάδων φαντάζει δύσκολη.

Οι επενδυτές φαίνεται να κρατούν μικρό καλάθι ενόψει του EWG της 12ης

Ιανουαρίου, καθώς παρολες της προσπάθειες της κυβέρνησης για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μετά το φιάσκο με το κοινωνικό πακέτο, δεν διαφαίνεται σημείο επαφής με τους δανειστές. Οι τελευταίοι αρέσκονται μόνο να δηλώνουν ότι έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη τους προς την ελληνική πλευρά μετά τις μονομερείς εξαγγελίες της.

Επομένως, και με το Κυπριακό να μονοπωλεί την προσοχή και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένουμε σημαντικές κινήσεις στην αγορά. Το πιο πιθανό είναι η αγορά να συσσωρεύσει μεταξύ 648-660 μονάδες μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια επανεκκίνησης της διαδικασίας. Το Eurogroup της 26ΗΣ Ιανουαρίου αποτελεί την επόμενη ημερομηνία-οροσημο που θα κρίνει πολλά στο μέτωπο της αξιολόγησης. Αν μέχρι τότε δεν έχουν διαφανεί σαφείς ενδείξεις ότι οδεύουμε προς επίλυση των διαφορών, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΣΑΡΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON-LINE