Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η διατήρηση των 600 μονάδων

Το ιταλικό δημοψήφισμα αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης οδηγούν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα. Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνίστησε σε απώλειες, οι οποίες εντάθηκαν μετά τις δηλώσεις-απειλές Τσακαλώτου για εκλογές σε περίπτωση που δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και απαιτηθεί από ΔΝΤ-Βερολινο η σύναψη τέταρτου μνημονίου.

Οι επενδυτές στην παρούσα φάση, σταθμίζουν τις εξελίξεις ως προς την συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αλλά επίσης προβληματίζονται για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία όπου το «όχι» φέρεται να είναι μπροστά. Ενδεχόμενη επικράτηση του όχι εκτιμάται ότι θα σημάνει πολιτικές εξελίξεις με αρνητική επίδραση στο ευαίσθητο εγχώριο τραπεζικό σύστημα της χώρας που αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος ΑΕΠ στην Ευρωζώνη.

Προς το τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του 9μήνου, σημειώνουμε ότι είναι προαιρετική η δημοσίευση. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα καθαρά κέρδη των εταιρειών (που έχουν δημοσιεύσει) παρουσιάζουν μια αύξηση κατά 20%, η οποία κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική δεδομένης της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η διατήρηση του Γενικού δείκτη πάνω από τις 600 μονάδες είναι κρίσιμη για τη διατήρηση του ανοδικού momentum της αγοράς.

Η αντίσταση παραμένει στις 630 μονάδες. Ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 630 μονάδων, θα φέρουν τον Δείκτη υψηλότερα προς τις 650 μονάδες (υψηλά Μαΐου)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΣΑΡΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON-LINE