Χρηματιστήριο: Η αγορά καλείται να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα

Η τελευταία ημέρα του μήνα ξεκίνησε πτωτικά για το Χρηματιστήριο. Οι επενδυτές στην αρχή της συνεδρίασης εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 584 μονάδες.

Στην πορεία, όμως, και με τις 585 μονάδες να θεωρούνται κρίσιμες βραχυπρόθεσμα, είχαμε ανάκαμψη και το κλείσιμο πάνω από τις 590 μονάδες μόνο ως θετικό σημάδι μπορεί να εκλειφθεί.

Οι εμπλεκόμενοι στην αγορά καλούνται στην παρούσα φάση, να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για το μήνα Νοέμβριο. Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές θα έχει ως ορόσημο την 28η /11 όπου έχουμε την σύγκληση του Eurogroup. Η σεναριολογία από Γερμανία για την ύπαρξη 4ης συμφωνίας δανεισμού λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και προς τις 2 πλευρές για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων και κατά συνέπεια της αξιολόγησης. Μέσα στο Νοέμβριο, επίσης, αναμένουμε την οριστικοποίηση των νέων διοικήσεων στις τράπεζες.

Εν κατακλείδι, η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με τον Γενικό Δείκτη να συσσωρεύει στα επίπεδα των 590 μονάδων.

Η θετική εξέλιξη των πραγμάτων θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 605 μονάδες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η πρώτη καθοδική στάση θα γίνει στο επίπεδο των 570 μονάδων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ON-LINE 31/10/2016