Χρηματιστήριο: Εγλωβισμένος σε στενό εύρος τιμών ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης, μετά τις αμερικάνικες εκλογές και την επικράτηση του Trump, παραμένει εγκλωβισμένο στα στενό εύρος τιμών 580-590 μονάδων. Κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι η έντονη μεταβλητότητα.

Η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν μπορεί να υποστηρίξει μια υγιή ανοδική κίνηση προς τις 590-600 μονάδες. Οι πωλητές ενεργοποιούνται στα επίπεδα των 586-590 μονάδων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στο +1,5%, στοιχείο το οποίο οι εμπλεκόμενοι της αγοράς το αξιολόγησαν ουδέτερα καθώς προέχει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Τα τεχνικά κλιμάκια ξεκίνησαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις με κύριο στόχο την επί της αρχής συμφωνία για τα προαπαιτούμενα μέχρι το EuroWorkingGroup της 28ης Νοεμβρίου.

Σήμερα το βράδυ, αναμένουμε την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley.

Σημαντικό για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος θεωρειται το σκληρό παιχνίδι πόκερ που παίζεται στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο θα πρέπει να λήξει σύντομα.

Σε επίπεδο τεχνικό του Δείκτη, δεν έχει αλλάξει κάτι. Το επίπεδο των 575-580 μονάδων αποτελεί ισχυρό επίπεδο στήριξης ενώ η διάσπαση των 590 μονάδων με αυξημένη την αξία των συναλλαγών θα οδηγήσει τον Δείκτη υψηλότερα προς τις 600-605 μονάδες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΣΑΡΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line