Χρηματιστήριο: Αναμενόμενη η σημερινή αντίδραση

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

H σημερινή κίνηση του Γενικού Δείκτη μετά το ανοδικό ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας ήταν αναμενόμενη , καθώς οι εμπλεκόμενοι προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών στα υψηλά της ημέρας, κλείνοντας το gap που είχε δημιουργηθεί μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία με θέμα το Brexit.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στις 23 Ιουνίου το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη ήταν στις 617 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 620 μονάδες.

Το spread του 10 ετές ομολόγου κινήθηκε στο 699, προϊδεάζοντας μας για θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας. Όλα δείχνουν πως η αξιολόγηση θα κλείσει με πλεόνασμα πάνω από τον στόχο.

Το ξεκίνημα του Γενικού Δείκτης στις αρχές του 2016, ήταν οι 630 μονάδες. Επομένως, το επόμενο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται στις 630 μονάδες, εφόσον διατηρούνται οι ελπίδες για το κλείσιμο της β αξιολόγησης, ώστε να περάσει η ελληνική οικονομία στην επόμενη φάση. Επίσης, η πτώση του spread κάτω από τις 650 μονάδες, θα βελτιώσει θετικά το ρίσκο της χώρας, με το χρηματιστήριο να κινείται υψηλότερα των 630 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, το κλίμα και η τάση θα μεταβληθούν έντονα, με τους πωλητές να πιέσουν σημαντικά την αγορά χαμηλότερα.

Σε επίπεδο τίτλων, επισημαίνουμε την προσοχή στους επενδυτές στον τίτλο του ΣΑΡΑΝΤΗ καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα συμπεριληφθεί στον δείκτη FTSE 250, και στις 30 Νοεμβρίου, την έξοδο της Ιντραλοτ από τον δείκτη της Morgan Stanley.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΣΑΡΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE