Χρηματιστήριο: Οι καθυστερήσεις ζημιώνουν την αγορά

H πρώτη προσπάθεια προσέγγισης και διάσπασης των 600 μονάδων απέτυχε με συνέπεια να βγουν ρευστοποιήσεις στην αγορά. Με δεδομένο ότι το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές διατηρείται, αφορμή για την αρνητική αυτή αυτονόμηση θα πρέπει να αναζητήσουμε στα εσωτερικά μέτωπα ,

με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση να παρουσιάζουν εμπόδια και πιθανές εμπλοκές. Παρότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμφωνία το συντομότερο, δεν μπορούν να αποκλειστούν εκ νέου καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις που επανειλημμένα έχουμε αναφέρει ότι ζημιώνουν την ελληνική οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά που διψά για μια καλή είδηση που θα την κάνει να ξεκολλήσει από το βάλτο της 4 μήνης συσσώρευσης σε ένα εύρος 40 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

Μέσα σε αυτό το τετράμηνο πολλές μετοχές - σηματωροί έχουν δείξει με την άνοδο τους ότι υπάρχει διάθεση για σημαντικές τοποθετήσεις και άνοδο στο σύνολο της αγοράς. Επειδή , όμως , τα χρονικά περιθώρια για μια θετική είδηση από το μέτωπο του χρέους αρχίζουν να πιέζουν , είναι σημαντικό να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η συζήτηση για το χρέος μετατεθεί για το 2018 , ότι έκτιζε η αγορά όλο το προηγούμενο διάστημα θα γκρεμιστεί σε λίγες συνεδριάσεις. Σε τεχνικό επίπεδο, τα επίπεδα των 580-585 μονάδων θεωρούνται κρίσιμα για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Ημερησία On-line - 24/10/2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΣΑΡΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

www.sarris-invest.gr